Momentul potrivit

 

,,Măi, tocmai acum și-au găsit!”, a exclamat un fiu atunci când a aflat că tatăl este la Urgențe, în același timp în care bunica, aceea care îl crescuse, a încetat din viață. El avea programate niște întâlniri importante, și nu îi cădeau bine evenimentele care îi perturbau vitalele activități.

La rândul meu, am împietrit atunci când, cu patru zile înainte de a îmi cununa finii – nunta fiind stabilită cu un an înainte – tatăl meu a încetat a mai fi. Lacrimile și durerea s-au transbordat doar peste ziua nunții și peste bucuria care ar fi trebuit să însoțească acea zi. Abia apoi s-au întors pe făgașul lor, pentru a putea fi depline.

Avem de făcut alegeri, avem de analizat opțiuni. Acestea sunt urmate de acțiunile sau inacțiunile noastre. Acționăm ori nu. Luăm imediat decizia ori o amânăm, considerând că nu este momentul potrivit.

Cum poate fi determinat momentul potrivit? Care este unitatea de măsură a momentului potrivit? Cum putem ști dacă un eveniment a avut loc, sau nu, la momentul potrivit? La ce ori cui anume se raportează momentul potrivit? Aspirațiilor noastre, destinului nostru? Potrivit, cărui scop, țel, ar trebui a fi raportat?

Dacă aș ști când este momentul potrivit pentru desfășurarea unui eveniment, pentru alegerea unei variante, pentru așteptare sau demers, v-aș spune. Cum, însă, nu știu, și mi-a dat puțin de gândit, m-am gândit să mă întreb în câteva cuvinte…

Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Momentul potrivit

 1. Mladin Slovanic zice:

  Dacă ”a fi” nu ține cont de timp și spațiu,
  Iar sentimentul n-are nume sau culoare,
  Poate c-atunci momentul potrivit
  Vine exact când noi nu-l așteptăm,
  Și el nu mai aude stăruința noastră spre a lui chemare.

  Am zis să spun și eu ceva, că de știut, nici eu nu știu cum e cu potrivirea cu momentul, dar mă gândesc că el, fiind politicos din fire, n-ar vrea să ne găsească nepregătiți și de aceea vine când suntem gata să-l primim. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s