Epilare şi ouă întoarse

Mereu sunt în contratimp, cel mai des, însă, dimineaţa.

Potrivit orarului zilnic, şi azi activităţile mele sunt cam aceleaşi, pe repede-înainte, căci nu reuşesc mereu să mă trezesc de la primul ,,ţâr’’ al alarmei. Fac eforturi să respect, neabătut, ritualul: alimentez cafetiera, dau fuga la coteţe, unde arunc grăunţele şi le pun apă, mă întorc iute, spăl vasele care au mai rămas murdare prin chiuvetă, apoi la baie, după care încep să mă echipez pentru serviciu.

Numai că de azi ,,inaugurez’’ fusta, căci, din toamnă şi până în primăvară, nu-i chip să renunţ eu la nădragi. Având însă în vedere că s-a încălzit foarte tare şi că am şi o şedinţă cu un public mai mare azi, sunt decisă să fac pasul cel mare. Mă simt bine, este o schimbare chiar şi pentru mine. Să nu mai vorbesc despre colegii de serviciu, care s-au plictisit, cred, de prezenţa mea. Bun, să mă admir în oglindă… Aoleu, asta ce o mai fi? Lângă fustiţa frumuşică foc, scoasă ,,de la naftalină’’, mi se acrema-depilatoare-rapidarată o imagine deplorabilă: prin dressul deschis la culoare, se iţesc puzderie de fire, care-şi fac loc – cu mult succes, observ – prin ciorap. Aşa ceva nu mi se poate întâmpla! Când a crescut în halul ăsta? Ştiu, nu mă epilasem cam demultişor însă, iarna, ştiam că nu creştea atât de repede. Cred că a luat un avans acum, că s-a văzut ieşit ,,la lumină’’. Am primit de la fiica mea, de întâi aprilie, ziua mea de naştere, o cremă depilatoare de la Farmec, îmbogăţită cu ulei de argan benefic în emolierea, catifelarea și hrănirea pielii. Ştie că îmi place gama, fiindcă anul care a trecut am câştigat produse Farmec într-o competiţie şi de atunci doar pe aceasta o folosesc. Acum şi-au îmbogăţit oferta de produse cu creme depilatoare care te ajută să scapi de firele inestetice în doar trei minute! Schimb ţinuta, iau repede crema şi o aplic. Nu sunt obişnuită să stau, îmi stric ritmul alert de dimineaţa… Ce anume din treburile casnice aş mai putea face în trei minute, până ce crema îşi produce efectul?

Am uitat să vă spun, coteţele pe care le vizitez dimineaţa sunt populate cu păsări din ,,producţie proprie’’, adică, începând încă din luna lui februarie, pe hol, între birou şi frigider, funcţionează non-stop un mic incubator. Aşez ouăle acolo şi, cIMG_20160408_164132u fix două zile înainte de împlinirea a trei săptămâni, încep să apară puişori: albi, negri, galbeni şi în toate felurile, pufoşi şi frumoşi. Unii ar spune că am dezvoltat chiar o manie pentru asta, în ultimii ani. Eu aş spune că am descoperit o magie, de care îmi este greu să mă  desprind. Singurul efort în această perioadă este acela ca, zilnic, dimineaţa şi seara, la ore fixe, să deschid micul incubator, să completez cu puţină apă şi, rând pe rând, să întorc fiecare ou, în parte, invers de cum este aşezat. Am căpătat o oarecare dexteritate, şi le ,,mânuiesc’’ cu uşurinţă.

În această dimineaţă, aşa cum mi se mai întâmplase în vreo două dăţi, uitasem să le întorc. Am trei minute la dispoziţie, încerc să-mi desfăşor acţiunea, să văd dacă reuşesc: ridic repede capacul şi îl aşez alături, întorc, rând pe rând, ouăle, cu semnul în sus – desigur, le-am făcut câte un semn, ca să ştiu când este ,,sus’’- ul şi când, ,,jos’’-ul…

IMG_20160408_164053Aşez capacul la loc. Mă uit la ceas: trei minute, ,,în cap şi în picioare’’. Să îndepărtez crema este foarte simplu, a fost creată parcă pentru mine, să mă ajute să mă descurc în situaţii critice, ca aceasta! Aproape că nu mai este timp să admir pielea netedă şi catifelată care rămâne în urma ,,defrişării’’, care este completă şi a fost şi extrem de rapidă.

Mă echipez la loc. Arunc o privire fugară imaginii reflectate de oglinda uimită, de la ieşire. Cu geanta scut în dreptul ciorapilor, pentru a nu fi făcuţi ,,praf’’’ de echipa celor cinci membri ai familiei care, zilnic, mă conduc la poartă, pornesc în viteză spre serviciu.

 Intru victorioasă în birou, acum populat cu oameni uimiţi şi încântaţi: eu, că am reuşit să ajung ,,la fix’’, ceilalţi… colegii mei, că au o colegă ,,wow!’’.

Farmec deţine această mare putere: de a face fiecare femeie să se simtă o superwoman!

farmec_superblog_proba

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Acest articol a fost publicat în Spring SuperBlog 2016. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Epilare şi ouă întoarse

  1. Pingback: Final de Spring SuperBlog 2016 | ecaleopi

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 15. Ce poți face în 3 minute?

  3. Pingback: Episodul 4 – Next generation: Tasha and Bubu | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s