Do it yourself!

5996285495813-laminalt-padlo-woodstep-dual-slim-10mm-13022-hikory-alba-enterior-02

Trei ani s-au împlinit de când casa ,,de jos’’ a rămas goală. De când soacra mea s-a stins, am mai intrat acolo doar de vreo două, trei ori. Este prea trist fără ea, acolo. Este trist să nu mai aud dimineţile plesnitul cearşafului scuturat în prag sau al macatului de pe pat, bătut zdravăn pe sârmă.

Ceva s-a mai schimbat, timpul a mai patinat amintirile şi încet, încet, descui tot mai des uşa aceea, învârtind o cheie ruginită în broasca de tinichea de la uşa din lemn vechi, acoperită cu o vopsea verde, scorojită de soare şi timp.
Casa de jos are ,,şofru’’, aşa i se spune pe la noi. Acesta este un soi de bucătărie-salon, în care se găsesc aragazul, o masă, mobilier vechi de bucătărie, alături de frigider şi televizor plus, hodoronc-tronc, două fotolii, cu o măsuţă mică, veche, unde dânsa îşi primea cumetrele. Pe jos este ciment. În camera care se află alipită de şofru, dormitor-sufragerie, totul este vechi, prăfuit, începând de la pereţii crăpaţi de timp şi neîngrijire, la podeaua ,,în valuri’’, acoperită de un preş ponosit. Ori de câte ori am dorit să schimb ceva acolo, mi se opunea, hotărâtă. Nu mi-a permis să schimb nimic în ,,iatacul’’ ei.

Mă gândesc serios ca, în această primăvară, să încerc să schimb lucrurile. Căci s-a încălzit deja foarte tare, cu primăvara asta timpurie, iar casa de jos are o expunere mult mai bună, este răcoroasă. Vreau să fiu propriul meu specialist, să-mi ,,fac de cap’’ aşa cum vreau eu. Nu ştiu prea bine cum voi reuşi, căci buzunarele sunt aproape goale. Am nişte prieteni însă, familia Diego, care mi-au trezit interesul pentru a fi, eu însămi, propriul specialist în proiectul de finisare pe care mi-l propun.

Mi-am făcut un card de fidelitate la Diego, şi îmi pun mari speranţe că mă vor ajuta şi în proiectul pe care vreau să îl realizez cât mai curând. În acest fel voi beneficia de promoţii lunare excepţionale cu reduceri de până la jumătate şi de servicii Diego unice, exclusive, pentru posesorii de card, deci şi pentru mine. Căci tot la ei am apelat şi atunci când mi-am reînnoit casa în care locuim acum.

Tare mult mi-ar plăcea să transform ,,iatacul’’ într-o cameră în5996285495042-tapeta-old fashion-pe10021-enterior-01 care 3041f687f52540186da8890e61bbade4_f3438să-mi petrec timp pe perioada toridă de vară. Aş amenaja în stilul acesta scandinav, care îmi place atât de mult! În camera de zi, totul va fi alb: tavanul, pereţii, chiar şi pardoseala, unde se potriveşte un parchet laminat alb. Şofrul ar fi de poveste dacă aş folosi ca element de bază lemnul, vopsit în nuanţe vechi. Se va potrivi foarte bine un tapet care imită lemnul, creând iluzia unui interior de cabană.

 

A, să nu uit, mi-au plăcut tare mult draperiile black-out. Cu multă surprindere am aflat de la Diego despre existenţa acestora, fiind realizate printr-un proces special de ţesut, constând în faptul că între două straturi textile este ţesut un al treilea material textil cu fire textile negre, procedeu prin care materialul devine atât de dens încât poate obtura lumina chiar şi în totalitate! Nu mi-ar mai trebui nici jaluzele, căci aceste draperii le pot înlocui cu succes.

Ei, dar planurile sunt ele bunicele, ce ne facem însă cu posibilităţile? Căci nici nu poate fi vorba de pus mâna pe telefon, sunat firma, comandat, achitat, şi gata…

Aşa încât hotărăsc să-mi iau ,,tălpile la spinare’’, de fapt ,maşina, şi să merg la cel mai apropiat magazin Diego. Nu înainte însă de a-mi lua planurile şi măsurătorile alături.

Am parcurs ceva drum dar, credeţi-mă, a meritat tot efortul! Căci am fost primită de un colectiv de tineri care, după ce m-au invitat la o cafea şi mi-au ascultat păsul, mi-au acordat tot sprijinul necesar în realizarea proiectului: mi-au prezentat produse, m-au sfătuitPerdea_Organza_alba în privinţa culorilor şi asortării acestora cu stilul pe care îl doream. Au tăiat la dimensiunile măsurătorilor produsele dorite. Mi-au explicat până la detaliu cum pot aplica parchetul, fără prea multă bătaie de cap. Ba, chiar mi-au tivit, gratuit, draperiile şi perdelele. Cum, care perdele? Păi, de când eram copil, mama îmi spunea cam des un proverb de pe la noi ,,te-am trimis după brânză, şi tu ai cumpărat lumânări!’’. Aşadar, consecventă obiceiului, m-am înnoit şi cu nişte perdele, pentru casa ,,de sus’’, şi mi-a fost imposibil să rezist la o frumoasă iarbă artificială, pentru terasă. Mai este nevoie să vă spun că transportul materialelor nu m-a costat nici măcar ,,o leţcaie’’? Doar covorul l-am adus cu maşina mea. Cum, care covor? Am uitat să vă zic, mi-au recomandat tot ei o pată de culoare pe albul imaculat şi, cum nu m-am putut abţine…

Odată cumpărăturile încheiate, m-am 5996285548908-szonyeg-tulipo-galaxy-76vrp-enterior-01întors cu mare drag acasă. După ce mai rulez o dată filmuleţul cu aplicarea parchetului, după ce repet instrucţiunile primite pentru aplicarea tapetului, trec la treabă! Echipată cu o salopetă, după ce aliniez toate materialele, mai măsor încă o dată, îmi suflec mânecile şi, cu Diego, înainte!

Vă sfătuiesc să faceţi, neapărat,
cunoştinţă cu Diego, pentru că merită!

Vă recomand să începeţi cu site-ul, apoi să mergeţi, musai, în magazin, pentru a cunoaşte echipa şi a vă bucura de sfaturi şi o cafea bună, pentru a învăţa cât mai multe secrete despre finisaje: stil, culoare, armonie, calitate.

Chiar dacă, plecând după soc, vei cumpăra, în plus, şi o steblă de busuioc!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Acest articol a fost publicat în Spring SuperBlog 2016. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Do it yourself!

  1. Alexandra zice:

    Covoarele lor colorate sunt preferatele mele. Chiar mă gândesc serios să-mi achiziționez unul de la ei, când m-oi muta în noua casă. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare!

  3. Pingback: Final de Spring SuperBlog 2016 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s