Cadoul ideal

De câteva zile, de când a venit acasă, într-o minivacanţă, fiica mea este supărată tot timpul. Îşi definitivează lucrarea de licenţă şi, înafară de documentare şi editare, mai are în lucru şi nişte tabele în excel. Se plânge mereu că laptopul ei, pe care îl are încă din liceu, abia se ,,mişcă’’. Eu, instalată în biroul meu de pe hol, lucrez la computerul căruia, vorba soacră-mii – Dumnezeu să o odihnească în pace – i-a ,,murit moartea’’. I-am pierdut numărul anilor, l-am primit exact într-o zi de întâi aprilie, ca azi, de ziua mea de naştere. Am nişte teme de făcut şi este vai de mine cu documentarea, cu deschiderea fişierelor, nu mai spun că abia reuşesc să editez.

Într-un iureş năvalnic intră pe uşa întredeschisă Papucel, urmat de ceilalţi patru. Dau buzna în hol şi, cu cablurile de la calculatorul meu agăţate de picioare,  năvălesc în camera fetii, sar în pat direct peste laptopul la care ea se chinuieşte cu tabelele. Ori de câte ori vine ea acasă, aşa năvălesc năstruşnicii, nu avem ce să le facem… De la bucuria de a-i vedea pe toţi pe lângă ea, trece repede la întristare, căci i-au trântit laptopul pe jos şi nu reuşeşete să îl mai pornească. Computerul meu, ce să mai spun, a scăpat pe gresie, târât de cabluri, nu ştiu dacă îl voi mai putea resuscita, însă nu mă dau bătută, încerc.

Când ajunge acasă, pe soţul meu îl întâmpină o imagine dezolantă: fata plânge cu sughiţuri în camera ei, căci nu va reuşi să-şi termine licenţa până mâine, aşa cum şi-a propus. Iar eu, ruşine tare mi-e să vă zic dar… încă mai studiez la tema mea. Numai că, până să se ,,deschidă’’, am închis ochii, să mă mai relaxez un pic.

– Ce faci, mami, ai adormit în faţa calculatorului? Dormi pe scaun? Parcă te lăudai că ai şi tu ceva de lucru?

Tresar din moţăială.

– Păi, eu chiar lucrez, dar până se deschid fişierele, mai durează, că la mine aşa merge! Mai ales după ultimul necaz…

– Să înţeleg că faci un somn bun până se deschide ăsta, al tău?

– Ei, nu chiar, doar aşa, cât să-mi revin un pic din oboseală….

Taică-su râde şi, după ce fata pleacă în camera sa, îmi face semn să mă apropii de telefon:

– Haide, să-ţi arăt cadoul de ziua ta! Mă gândesc însă că acum, când este atât de supărată, să îl dăruim fetii. L-am descoperit într-un magazin online. Au aici nişte oferte SSD, îi facem fetii o surpriză, să-i treacă supărarea asta. Am găsit promoţii SSD Kingston.

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-e1458986492578

Mă uit ,,ca mâţa, în calendar’’…

–  Eu nu ştiu ce naiba sunt astea, ce spui tu, nu înţeleg nimic. Ai face bine să mă lămureşti şi pe mine, ce-i ăla SSD ?

– Solid State Drive, este ca un stick de memorie, are numai componente electronice şi nu are părţi mobile. În câteva cuvinte: calitate înaltă, performanţă, dar şi un consum redus de energie. Accelerează performanţele cu rate de transfer, având viteză mai mare a sistemului de operare. Are un procesor integrat, un fel de creier, ca să pricepi, microcontroller îi zice, pentru operaţiuni referitoare la scrierea şi citirea datelor. Adio, defragmentare, fiindcă fragmentarea fişierelor nu influenţează timpul de acces. Este mai mic şi mai uşor. Şi este şi mai silenţios, vibraţiile sunt insesizabile. Altfel spus, calitate şi fiabilitate la superlativ!

*

Fiica mea îşi pregăteşte bagajul să plece, fericită că şi-a încheiat lucrarea de licenţă.

– Ştiţi cum lucrează? Zboară, nu alta!

Eu, la al meu PC, deschid magazinul online SSD. Caut şi eu nişte promoţii SSD Kingstone, trebuie să intru ,,în rândul lumii’’, nu se mai poate aşa…

Dar parcă nu aş mai avea toate datele, cred că-mi face iar vreo figură. Aşa-mi trebuie, dacă nu le-am salvat în cloud…logo_mediadot_patrat2

– Ce faci, mami, parcă aveai o temă, iar ai aţipit?

– A, nu, aştept să deschid un fişier… Că la mine mai durează o ţâră….

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Acest articol a fost publicat în Spring SuperBlog 2016. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cadoul ideal

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

  2. Pingback: Final de Spring SuperBlog 2016 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s