Ca lacrimi de ploaie, hai-hui prin lume

Plânge din cer. Stau la fereastră şi privesc lacrimile cum se preling pe geam, îl curăţă de praful pe care îl transformă şi îl iau cu ele, spre pământ, cum udă până în măduvă copacii, adună mireasma florilor şi o duc spre pământ, spală gândurile oamenilor şi, într-un ciudat fel, prin pământul din curtea casei mele, pornesc spre toate meleagurile lumii. Duc lacrimile ploii praf, mireasmă de floare şi gânduri. Le invidiez  fiindcă nu le pot urma, îmi doresc să mă transform într-o lacrimă a ploii, să plec prin toate cotloanele, ştiute ori neştiute, ale lumii…

*

tumblr_manu6aebXb1r67kbgo2_500

Îndrăgostiţi, ţinându-ne strâns de mână, luăm trenul din gara Craiovei şi, cum timpul zboară pe nesimţite, ajungem repede în micuţa gară a Herculanelor, de unde luăm un autobuz până în staţiune. Coborâm într-o feerie: între stâncile care ne înconjoară, se întinde albia Cernei, cu apa rece ca gheaţa. Avem ,,pile’’ căci, altfel, în anii ’80, doi studenţi amărâţi, cu doi poli în buzunar, nu ar fi avut nici o şansă de cazare într-o asemenea staţiune. O traversăm aproape în întregime şi ne temem că nu vom găsi hotelul. După ce văzuserăm unele foarte frumoase, ajungem, în cele din urmă, la ultimul din peisaj. Arăta învechit, arăta ,,cel mai rău’’ dintre toate. Am crezut că ruda noastră, director la OJT, făcuse cu noi o glumă. De fapt, era unul dintre cele mai bune: modern, cu liftul ale cărui uşi se deschideau, în funcţie de etaj, direct în restaurant, ori bar, unde serveau cafea naturală adevărată, nicicum ,,nechezol’’. Noi, oricum, nu mai vazuserăm vreodată aşa ceva. Noi nu prea mai văzuserăm, de fapt, vreodată, ceva… Nu aveam de niciunele, dar aveam dragostea , aveam bucuria şi visele. De acolo, de atunci, am rămas cu gust de Cerna şi de cea mai bună cafea naturală, am rămas cu gust de sărut şi dragoste adevărată. Am rămas cu gust de Herculane.

*

Cu greu îmi dezlipesc privirea şi gândurile de la fereastră. Mi se face chef de ,,colindat’’ şi caut resurse . Cine m-ar putea ajuta mai bine în acest demers, decât CND Turism?

Mă atrage ca un magnet site-ul, cu o mare varietate de oferte turistice. Nu este simplu de ales, dintre atâtea! Dacă aş căuta oferte de vacanţe și aş alege dintre vacanţe recomandate de ei, oare unde m-aş putea îndrepta?

capture-20160325-193521

Nostalgia mă trimite la destinații de vacanţă interne, unde găsesc Băile Herculane. Pentru mine, a rămas aceeaşi staţiune plină de iubire. Vreau să afle lumea că aceste locuri există. Aş putea pleca chiar de mâine, au locuri la hotel Ferdinand. Ajung în staţiune şi mă transform într-o lacrimă de ploaie. Mă scurg în pământ şi pornesc mai departe, ca un ambasador ce va să poarte o uitată poveste de iubire.

Duc apoi povestea în circuite, în Franţa, la Paris, spre Valea Loirei, căci ştiu că aici este preţuită iubirea, iar acum sunt oferte turism speciale, culeg alte poveşti de iubire, le strâng alături de mine şi, ca un ambasador adevărat, le port către Barcelona, să spun şi Spaniei poveşti de dragoste. Căci sunt oferte speciale pentru vacanţe speciale spre aceste destinaţii. Aş curge spre Belgia, Olanda şi Germania, căci există circuite turistice atrăgătoare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cum aş putea să ignor ocazia de a ajunge printre studenţii aflaţi în USA în vacanţe speciale prin Work and Travel? Aş împărtăşi poveşti de iubire tuturor şi aş aduna, mănunchi, pocapture-20160325-194538veştile lor, pentru a le duce mai departe… Ei sunt cei mai frumoşi ambasadori ai iubirii. Căci ei creează poveşti, adună poveşti şi le poartă mai departe, asemeni mie. Le voi recomanda şi lor, ca ambasadori, circuite cu autocarul, dar  şi circuite cu avionul, pentru a spune tuturor că există acum posibilitatea, prin CND Turism, ca iubirea să devină universală. Acelora care nu vor putea merge în circuite sau vacanţe, am să le recomand sejururi, căci sunt destule oferte, aşa cum sunt şi multe programe de weekend.

*

Ploaia a încetat, eu însă mă simt acelaşi ambasador, umblând cu puterea minţii prin toată lumea, să fac cunoscute ofertele care te îmbie să nu stai locului, să umbli prin lume, căci există cineva care a gândit o mulţime de soluţii pentru mine, pentru tine, care ne ajută să ne indeplinim visele!

logo-vacante-nou

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Acest articol a fost publicat în Spring SuperBlog 2016. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ca lacrimi de ploaie, hai-hui prin lume

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 9. Ambasador Vacanțe Speciale

  2. Pingback: Final de Spring SuperBlog 2016 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s