O mie și una de nopți SuperBlog 2015

7539ef2bd609512ca54f88f1e41aa39a

Sursă foto:pinterest.com

Fără să am o idee prea bine conturată în legătură cu ce urma să fie SuperBlog, am trecut ,,la treabă’’ cu mari îndoieli, dar şi cu mare entuziasm.

Am pornit din aroma de cafea şi castanele adolescenţei, întorcându-mă apoi la locul copilăriei pentru ca, imediat, să ajung la a-mi aplica o ştampilă. După ce m-am epilat, l-am încurajat pe cel de alături, dăruindu-i un tricou cu mesaj, pentru ca mai apoi sa-mi dau seama de importanţa unui certificat energetic. De la o nereuşită tentativă de a mă apropia de sistemul bancar, deşi ştiam din start că nu-mi va reuşi, am creat cu puterea minţii chiar şi un parfum, fără să fiu una dintre cele mai parfumate persoane. După ce am realizat că este imposibil de a trăi fără cauciuc, am pornit din nou printre amintiri, unde m-am ,,lovit’’ de brânza cu pufoşenii. Nu am reuşit să conving juriul de dragostea, reală, pentru brânzeturi. Mi-am dat seama că sunt îndeajuns de elegantă, pentru a organiza o nuntă. Tot ,,frământându-mă’’ în faţa calculatorului, am devenit mare meşteră, reuşind chiar să construiesc o băncuţă, pe care stau acum şi-mi completez jurnalul, înainte de a porni cu maşina intr-o nouă călătorie, după ce am terminat de curăţit tot frunzişul dintre trandafirii din curte. M-am făcut frumoasă foc pentru a putea stârni pasiune. După ce, din nou, am alergat pe urmele celor mai sofisticate brânzeturi,  tot fără prea mare succes, m-am pregătit iar să plec la mare, ca să fiu, iar, subiect de bârfă. În cele din urmă, m-am bucurat să gândesc o campanie pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, pentru toate personajele poveştilor mele.

*

Nu am ştiu ,,din prima’’ ce ,,va să fie’’ SuperBlog. De multe ori, fără a avea nici cea mai vagă idee despre temele propuse, am realizat articole apreciate mai mult decât aş fi crezut că merită, în timp ce altele, mai bine inspirate, au primit un punctaj neaşteptat de slab. De multe, foarte multe ori nu am fost într-o ,,formă’’ bună, nu aveam habar despre ce urma să spun, în spiritul temei. Şi iar am constatat că rezultatele au fost invers, adică bune, iar atunci când am crezut că am ,,zis’’ bine, s-a dovedit că, de fapt, nu era.

Şi nici nu am bănuit câţi bloggeri buni sunt, şi ce idei frumoase au, mi-au plăcut şi i-am admirat. Şi am aflat şi că sunt şi alţii cu un stil mai puţin apreciat, de la care, totuşi, am avut mult de învăţat.

Şi nici nu am ştiut multe despre juriu dar, din modul în care au acordat notele, mi-am dat seama ce le place mult, ce nu le place deloc, ce apreciază, şi ce nu. Am înţeles că unii membri au apreciat mai mult tehnica, alţii, povestea sau ideea emanată de acestea. Oricum, cred că au fost ,,la înălţime’’.

Am fost de multe ori pe punctul de a renunţa, dar am gândit că este o problemă de seriozitate, am gândit că este un test de consecvenţă, şi că ar fi indicat să fie trecut.

A fost un antrenament binevenit minţii, care a stimulat ,,rotiţele’’ în a ,, se învârti’’. Până la urmă, asta este şi ideea, mintea trebuie ,,pusă la treabă’’, altfel se atrofiază…

*

Prinsă în horă, a trebuit să joc. Eu ştiam doar o horă simplă, de pe la noi, însă jocul a fost greu, nu mă gândisem de la început că m-am prins în aceasta alături de dansatori celebri, cunoscători ai tuturor stilurilor de dans: vals, tango, blues, foxtrot, samba, sau toate cele. Nu ştiam cât de multe pot fi. Mi-a trebuit timp să învăţ paşii, însă, chiar dacă nu am făcut-o foarte bine, important a fost dansul, şi dansatorii, dar şi antrenorii, care ne-au sprijinit, numărându-ne paşii, acordându-ne note, mari şi mici, după meritele fiecăruia.logo-SuperBlog-300x235

Au fost dese impulsurile de a renunţa, căci termenele prestabilite nu m-au întrebat dacă simt, la data respectivă, ceva de spus, nu m-au întrebat dacă pot gândi ceva în domeniul, în genul solicitat. Nu m-au întrebat dacă am timp, dacă am înclinaţie, pentru o anumită temă.

Si aceasta a fost Șeherezada SuperBlog 2015…

Pare că unii au ,,căzut’’ în butoiul cu melancolie, nu?

Acest articol a fost publicat în SuperBlog. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la O mie și una de nopți SuperBlog 2015

 1. Natural zice:

  Felicitari pentru participare, o singura „corectura”, pasii de dans se invata la Gala SuperBlog, nu in timpul competitiei 🙂 Spor!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ioana zice:

  Cât de bine ai surprins spiritul concursului în acest articol! Pentru mine asta a fost a treia participare și cred că ultima. Am ieșit epuizată și secată de idei, m-am bucurat că s-a terminat mai ceva ca pe vremea când așteptam vacanțele 🙂
  Dar a fost frumos să-mi testez din nou limitele. Proba pentru care am scris cel mai greu și din cauza căreia eram gata să renunț a fost cea cu dialogul între componentele unui calculator. Mi s-a părut ridicolă și am scris câte o frază în fiecare zi, timp de șapte zile. Mai mult nu puteam 🙂
  Felicitări pentru parcurgerea maratonului!

  Apreciat de 1 persoană

 3. maya-maria zice:

  Felicitări pentru tot ce ai scris și pentru locul dintre finaliști! Iți mulțumesc că ai trecut pe la mine și ai apreciat ce am scris. Poate au fost și alții, dar tu ai lăsat un semn care m-a bucurat taaaare mult!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Felicitări! Şi… la mai mare!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Aliosa zice:

  Craciun Fericit ! 🙂

  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Aliosa zice:

  Nici o masa fara FRUCTE ! 🙂

  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 7. bravo pentru perseverență !

  Apreciat de 1 persoană

 8. Aliosa zice:

  Si eu multumesc pentru vizita pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/01/24/

  O duminica frumoasa ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s