Vreme este să fii copil

Slide-1-shoebox.ro-top-header
Am încercat odată, demult, să studiez Biblia, din curiozitate. Nu am reuşit, căci nu am înţeles nimic din ce scria, doar pasaje scurte şi simple. Dar nu am reuşit să fac vreo conexiune, să găsesc sensuri. Spun asta pentru că acum, cu atât mai mult când toată suflarea este cu mic, cu mare, în aşteptarea Moşului, mă gândesc la copii. Şi mă gândesc cu drag la toţi copiii, mai ales însă la aceia fără copilărie. Căci, aşa cum ,,vreme este să plângi şi vreme este să râzi’’, aş face o completare: vreme este să fii copil şi vreme este să termini copilăria.
Cum este dacă nu poţi fi copil şi ajungi prea brusc în vremea când nu mai poţi fi?
Căci, orice ai face, nu o mai poţi întoarce înapoi, vreodată!
Există, printre mulţi oameni minunaţi de la noi, şi unii care se gândesc la copiii necăjiţi, fără copilărie, şi încearcă să facă tot ce pot pentru a le oferi mici fărâme de copilărie. Câţi dintre noi ne exprimăm compasiunea ori solidaritatea cu aceştia, câţi dintre noi încearcă să facă măcar un gest, cât de mărunt, pentru ca aceştia să simtă că nu sunt tocmai singuri pe lume şi năpăstuiţi de soartă?
Aceşti oameni, despre care vă povestesc, au iniţiat o frumoasă campanie ShoeBox-Cadoul din cutia de pantofi, în patru paşi, accesibilă, cred, oricăruia dintre noi. Iată care sunt aceştia:
1.Procurarea unei cutii de pantofi, a hârtiei de împachetat cadouri, a unei foarfeci… Cu răbdare şi resurse financiare după posibilităţi;     
2.Învelirea cutiei şi a capacului în hârtia frumoasă, adăugarea cadourilor;
3.Verificarea specificaţiilor, sortarea cadourile (vezi care pot fi acestea, există reguli);
4.Depunerea cutiei astfel pregătite la una dintre locaţii. Există o hartă a acestora pe site.
Ce mai poţi face? Te poţi alătura echipei, poţi deveni partener!shoebox
Haideţi, să nu trecem nepăsători pe lângă copiii fară copilărie! Haideţi, să nu lăsăm ca micile bucurii, pe care le putem face, fie şi doar prin cuvinte, să nu ajungă şi în sufletele lor! Ştim, cu toţii că, astfel, ne vom reaminti de propria copilărie, ştim că una singură este vremea copilăriei! 
Cum altfel am putea mai bine să ne iubim Romania? Cum altfel am putea să punem un umăr pentru a o sprijini, dacă ei, care sunt viitorul său, trăiesc cu greutăţi, iar noi trecem, fără să-i vedem? Ce Românie vor deveni? Aceea care nu a avut copilărie?

Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Vreme este să fii copil

  1. Pingback: Recomandări (24) | Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s