Puterea eleganței

O probă care, la prima vedere, pare extrem de ofertantă, şi frumoasă. Numai că, atunci când reuşeşti să îţi aduni puţin ideile într-un mănunchi care să poată exprima esenţa eleganţei, se întâmplă, iată, drame. Zilnic, în lume, se întâmplă, le aflăm sau nu, sau poate, în vârtejul destinului nostru, nu avem timpul sau spaţiul necesar pentru a putea acorda acestora atenţia cuvenită.

Cred că eleganţa vine de undeva, de departe, chiar de când ne naştem. Apoi ea se învaţă, prin puterea receptivităţii pe care o avem faţă de aceasta.

Această convingere se accentuează acum, când descopăr comunitatea Chic-Elite. Constat cu mult interes că există o comunitate feminină profesionistă şi determinată, ce vine în întâmpinarea dorinţelor tuturor femeilor. Deosebită mi se pare existenţa platformei de mentorat, o comunitate interactivă în care aflăm lucruri de interes pentru fiecare dintre noi, venite de la persoane cu pregătire, selectate dintr-o multitudine de specialişti de elită.

ChicElite_slogan-300x284

De mai bine de douăzeci de ani, Eli Lăslean a reuşit să ne împărtăţască viziunea sa asupra eleganţei feminine, prin creaţiile sale vestimentare, casele de modă ELLIS dezvoltându-se şi extinzându-se în toată ţara, la fel ca şi diferitele sale prezentări. A reuşit să adauge eleganţă la eleganţă, femei celebre adoptând ţinuta de la ELLIS. Învăţăm de la ea că eleganţa nu este deloc un termen simplu, care să facă referire doar la aspectul exterior, aşa cum am putea gândi iniţial. Eleganţa unei persoane este, în primul rând, un tot, un întreg care, dacă nu este unitar, şi prezintă fisuri, riscă să fie alterată.

Ellis-mic-250x250

Există eleganţa cu care ne arătăm celor din jur, concordanţa dintre hainele pe care le purtăm, şi noi, ca persoană.

A fi ,,o doamnă’’ sau a fi ,,un domn’’, expresii care, în principal, denotă eleganţa, exprimă acea persoană a cărei haină elegantă pe care o poartă se găseşte în consens cu mintea, gândirea, cu trupul său dar, mai ales, cu atitudinea acesteia, cu energia pe care o emană. O asemenea persoană indică putere, tocmai datorită bunei comuniuni dintre toate aceste componente.

Există eleganţa privirii, a modului în care adresăm o privire atentă, concentrată, asupra persoanei care ni se adresează cu multă atenţie, eleganţa de a şti să exprimi că îţi pasă de aceasta.

Eleganţa pasului pierdut, ori apăsat, sau nehotărât, ori şovăitor, eleganţa umerilor drepţi, care ajută să îţi ţii capul sus sau, poate, plecat, ori într-o parte.

Eleganţa se manifestă în toate acţiunile pe care le întreprindem, la fel de mult cum există în inacţiunile noastre. Ea trebuie să aibă ca sursă generozitatea, inteligenţa căci, altfel, hainele care o îmbracă nu ar reuşi să realizeze întregul acela unitar, de persoană elegantă .

Eleganţa cu care ne acceptăm destinul, de a putea accepta şi bunele, dar şi relele care ni se întâmplă. Eleganţa cu care ştim să primim bucuriile şi fericirea în viaţa noastră, dar şi a celor din jur, dar şi cea cu care acceptăm înfrângerile.

Eleganţa trebuie împărtăşită cu cei din jurul tău, atât pentru a-i sprijini pe acei ce te înconjoară, cât şi pentru a-ţi facilita ţie însuţi un mediu elegant de a fi şi a te dezvolta.

Eleganţa poate fi diferită, în funcţie de mediul în care o analizăm. Căci poate fi eleganţa citadină, dar poate fi şi aceea de la ţară care, deşi are aceleaşi valori, prezintă forme de manifestare diferite. Această paralelă mi se pare a fi un viitor proiect de realizat.

Interesantă îmi pare a fi o campanie de conştientizare a eleganţei la ţară, în mediul rural. Căci, dacă există eleganţa acestui stil deosebit, nu ştim cât de conştientizată este aceasta , nu ştim cum ne raportăm la eleganţa unui anumit mediu. Şi ar fi bine de aflat. Căci componentele eleganţei sunt aceleaşi, deşi în locuri şi medii diferite: distincţia hainelor ce îmbracă persoane moral distinse, ce învăluie caractere adevărate, ce evidenţiază şi pun în valoare un om adevărat.

Poate fi vorba de eleganţă în a accepta dramele? Căci acestea par să ne doboare, să ne transforme în morţi vii. Eleganţa de a putea rămâne în viaţă tu, atunci când îţi spui că nu se mai poate. Şi totuşi o faci. Eleganţa, îmbrăcată în hainele omeniei, de a fi alături de oameni care îşi spun că nu se mai poate.

Există puterea eleganţei care te ridică, atunci când ai căzut, sau aceea cu care îl ridici pe acela căruia i s-a întâmplat să cadă.

Eleganţa vine din tine, se transmite asupra învelişului, a hainelor tale. Căci, dacă eşti cu adevărat elegant, puterea eleganţei interioare va cuprinde tot ceea ce te înconjoară, iradiind mediul, modul tău de viaţă. Hainele devin una cu tine, devenindu-ţi emblemă.

O temă frumoasă, ofertantă. Însă drama ce a avut loc, faptul că păstrăm un doliu naţional pentru copiii şi oamenii nevinovaţi , apasă. Apasă tare, îşi pune amprenta, poate fără să simţim, în tot ceea ce facem, în tot ceea ce gândim. Pentru unii, poate pentru o vreme. Pentru prea mulţi, pentru veşnicie…

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

Acest articol a fost publicat în SuperBlog. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Puterea eleganței

  1. Pingback: Șeherezada SuperBlog 2015 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s