STAR de vis

Nu ştiu încă de ce, sau din ce, mă întorc în timp cu nişte ani. Gândurile se formează, se adună, se rostogolesc, şi mă poartă prin amintiri de vis.

Mă poartă pe întreg mapamondul, parcă aş fi pe un covor fermecat care, iată, se opreşte şi  se aşază, lin. Privesc în jur, mă văd pe un deal pleşuv, înconjurată de frumuseţe de basm, de toate florile din lume, de toţi palmierii din lume. Sunt în grădina fantezistă a Barcelonei, în minunatul parc al contelui de Guell, ,,zămislit’’ de Gaudi. In transă parcă, părăsesc micuţul covor şi, cu ochii măriţi de uimire, pornesc pe aleile încărcate cu amintiri. Mă poartă paşii spre Salamandră, o salut cu tristeţe, merg agale către casa din turtă dulce şi scorţişoară, ajung în apropiere de La Torre Rosa, apoi mă întorc la terasa unde, atunci, am făcut fotografii – pe unde or mai fi ?-. Aici este intrarea în parc, de aici văd Barcelona şi marea.

Mă ia covorul fermecat, mă ridică şi planăm, deasupra Barcelonei. Oare se va mai găsi cineva, să desăvârşească Sagrada Familia, căreia tot Gaudi i-a dăruit cea mai mare parte a vieţii sale? Aproape ating unul dintre turnuri, suntem aproape de un sărut… Într-un tur final, îmi deschid larg braţele, încercând să cuprind toată copilăria adunată în parcul Portaventura, cu toate aleile, cu toate jocurile, cu toate distracţiile sale, cu toate cascadele, cu toate dulciurile din lume. Iată, nu departe, văd plaja din Salou. Încerc să zăresc frumoasele negrese, care împletesc codiţe pe piele, în câteva minute, fetiţelor. Nu tuturor, căci unele mame, grăbite, nu au timp, sau nu vor , întotdeauna, să le ofere această bucurie…

Deschid ochii, cu adevărat, de această dată, căci ecranul calculatorului mă îndeamnă să-mi văd ,,de ale mele’’. Aflu de ce şi ,,din ce’’ am avut această nebunie: sunt pe pagina Băncii Transilvania.

Cunosc destul de bine sistemul bancar dar, fie că sunt demodată, fie că nu m-am mai interesat de ceva vreme, nu am mai întâlnit până acum o ofertă atât de bogată, modernă şi ispititoare. Au o gamă foarte variată de produse. Mă interesează foarte mult acest STAR card care, iată, poate fi ,,Forte’’, ,,Gold’’ şi ,,Platinum’’, de asemenea, foarte interesant, Master Card Forte pentru Medici. Cu ajutorul acestui STAR Card aş putea împrumuta o sumă egală cu de cel mult cinci ori venitul net lunar, pe care aş putea să îi rambursez între zilele de întâi şi douăzeci şi cinci ale lunii, cel puţin 10% din valoarea împrumutului, pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire automată. Dobânda nu-i rea deloc, mai este o condiţie de vechime, de un an, pe care aş îndeplini-o. Dacă aş fi solicitat un asemenea card până la sfârşitul lui august, taxa pentru emiterea acestuia ar fi fost zero. Taxa de administrare a contului este infimă, de doar 25 lei pe an.

Desigur, pot să revăd Spania, de aici şi visul meu, care m-a purtat aiurea. Căci, în cadrul unui program de loialitate STAR card, ataşat cardurilor de credit ale băncii, mi se oferă şi această posibilitate.

Pot face cumpărături cu acest card, în cele peste 7500 magazine partenere băncii, printre preferatele mele aflându-se Bugatti Shoes Store, iar pentru fiecare dintre acestea, pot câştiga puncte STAR cadou, având valoarea de un leu. Cumpărăturile le pot face în rate fără dobândă !

Pentru a putea beneficia de această ofertă, aflu că este necesar să studiezi şi să fii de acord cu regulamentul, care este completat de condiţiile generale de afaceri ale BT, precum şi de contractul de card. De asemenea, ar trebui să înţeleg termenii şi condiţiile. Iată, dacă aş putea beneficia de  cardul STAR Forte, aş putea împrumuta chiar o sumă de bani egală cu de cel mult cinci ori venitul meu brut lunar, fără a fi nevoie de vreun document de venit. Atrăgătoare este şi ideea că, dacă recomanzi prietenilor, primeşti 50 de lei în puncte STAR pentru fiecare card emis, ceea ce nu-i de ici, de colo.

Cu cât studiez mai mult site-ul, cu atât mai plăcut mă surprinde. Căci aflu că , în premieră mondială, în 2010 au inaugurat produsul de transfer Western Union, prin intermediul celor peste 1000 de bancomate al Băncii Transilvania, iar pe 15 octombrie, chiar în acest an, au lansat serviciul de primire bani prin internet direct pe Mastercard sau Maestro, de oriunde din lume, aceştia putând fi trimişi, prin reţeaua de 500.000 de locaţii, din 200 de ţări şi teritorii din România.

De pe pagina de facebook, deosebit de atractivă , aflu că au o serie de iniţiative în domeniul cultural, în cinematografie, sprijină chiar şi o revistă literară. Nu am mai întâlnit o asemenea viziune la un sistem bancar. Printre cele mai bune iniţiative, mi se pare STAR Student, cred că este deosebit de utilă pentru toţi tinerii care au, acum mai mult ca oricând, nevoie de sprijin, pentru a-şi putea definitiva studiile.

Au un ritm alert de dezvoltare, o dinamică rar întâlnită, un exemplu fiind chiar lansarea făcută azi, a unui nou microsite, pentru clienţii Volksbank România, cu o serie de noi oportunităţi.

Pare un prieten bun Banca Transilvania, pare un prieten deschis, receptiv le visurile de îndeplinit ale oamenilor, cu largă viziune, cu deschidere către toate domeniile şi către o arie vastă de potenţiali clienţi. Pare o eminenţă cenuşie ce nu se opreşte deloc dintr-o activitate de cercetare, analiză şi prospectare.

Pare un prieten de nădejde această bancă. O voi invita şi eu să-mi devină prieten şi, poate, cine ştie, va dori să urce cu mine, pe covoraş, să plutim împreună deasupra Spaniei!

Am scris acest articol pentru SuperBlog 2015.

Acest articol a fost publicat în SuperBlog. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la STAR de vis

  1. Pingback: Șeherezada SuperBlog 2015 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s