Farmecul Cosânzenei de la ţară

Era vacanţa mare şi Sora Mare venise acasă, la ţară, unde avea să mai rămână ceva vreme cu ai ei. Avea aici părinţii, o avea pe  Sora Mică, o avea pe mamaie, dar mai avea şi căţeii, mâţele şi ograda cu găini, avea caisul pe terasă  şi, nu mai puţin drag, drumul cu ţărâna îmbietoare, care abia îi aştepta tălpile. Ea studia la oraş de câţiva ani, de când  ,,se făcuse’’ de ,,şcoli înalte’’.

Aruncă bagajul, îi îmbrăţişă pe toţi cei prezenţi, salută curtea şi toate cele din jur, plină de bucurii. De fiecare dată renăştea, trăia cu adevărat, îşi încărca bateriile care, cum să nu recunoască, se cam epuizau în tumultul oraşului.

Nu aducea multe daruri, dar niciodată nu o uita pe Sora Mică. Şi acum, ca mai întotdeauna, o cuprindea cu braţele, urmând să îi dea jos de pe cap baticul pe care aceasta îl purta. Pentru că trăia la ţară şi , fiind nevoită să mai ,,trebăluiască’’ prin curte, îşi proteja părul de arşiţa soarelui şi de praful care se ridica la fiecare pas. Iar ea avea de mers la şcoală, şi nu ar fi vrut să arate de râsul lumii…. Deşi era o băieţoasă din fire, avea o coamă de păr pe care, atunci când nu purta baticul, îl purta strâns într-o coadă năzdravană, pe care o scutura mai mereu.

Sora Mare deschise sacoşa în care avea îngrămădite de toate şi luă, chiar de deasupra, o cutie atrăgătoare cu cosmetice : creme, parfum, un şampon şi alte câteva produse pentru îngrijirea părului. Ca şi altădată, îi desfăcu celei mici baticutul cochet şi , în timp ce îi prezenta cu repeziciune cele ce îi adusese, îi desprinse şi clama care îi ţinea părul cocoţat pe creştetul capului. Avu însă o surpriză de nedescris atunci când pe umerii şi spatele Sorei Mici se revărsă un lan frumos ca în basmele copilăriei, atunci când, frânte de oboseală fiind,  după ce tocmai culeseseră pepenii din bostan, mama le cuprindea cu braţele şi depăna poveşti cu zâne. Nu-i veni să-şi creadă ochilor că părul fetei, altădată aspru şi lipsit de vigoare, era acum lucios, nu mai avea nici un vârf despicat, aşa cum se obişnuise să o vadă. Degaja o căldură, avea o lumină care, la rându-i, îi însenina întreg chipul, toată fiinţa chiar. Îi cuprindea umerii şi faţa, curgându-i lin către talie. Crea o aură în jurul său, pe care parcă nu o mai avusese altădată. Aşa cum obişnuia să o facă atunci când îl strângea în coamă, Sora Mică îşi scutură capul, iar lanul de aur se undui în valuri fremătătoare. Sora Mare avea în faţa sa nu doar Ileana Cosânzeana, ci povestea întreagă…

Când Sora Mică, observându-i uimirea, îi spuse că a descoperit şi ea, aici, la ţară, produse românești de calitate, Sora Mare se miră tare. Credea că doar ea avea posibilitatea să folosească produse destul de bune, trăind în oraş, mai aproape de civilizaţie, în mijlocul fashion-ului. Iată însă că micuţa ei soră descoperise gama Gerovital Tratament Expert , din care achiziţionase atât șampon anti-mătreață cu Ichtiol, șampon anti-cădere, mască regenerantă, cât şi  un ser pentru vârfuri despicate şi  ser termoprotector, produse pe care ea şi prietenele ei de la ţară le folosiseră în ultima vreme, iar rezultele nu întârziaseră să apară.

Încântată, Sora Mare îşi contactă o mulţime de prietene, colege de şcoală, care erau în oraş, cărora le transmise adresa de unde puteau comanda şi ele aceste produse minunate, pentru un păr frumos şi sănătos.

Vacanţa luase sfârşit. S-a reîntânit cu colegele de liceu. A fost o încântare să se reunească, într-o clasă de liceu, zâne de poveste, cu păr de poveste, o poveste scrisă cu ajutorul Farmec.

Cu multă plăcere am scris acest articol pentru Superblog 2015!

Acest articol a fost publicat în SuperBlog. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Farmecul Cosânzenei de la ţară

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Fii o Ileana Cosânzeana modernă!

  2. Pingback: Șeherezada SuperBlog 2015 | ecaleopi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s